CosmosolGroup profesionalni DDD poslovi

specijalizirana kompanija za pružanje usluga iz oblasti sanitarne zaštite!

Na krovu zgrade na Dobrinji 200 mrtvih pacova! Stanari u strahu!

Stanari jedne od zgrada na Trgu sarajevske olimpijade duži vremenski period suočavaju se s problemima koji predstavljaju ozbiljnu zdravstvenu prijetnju svima koji žive tu.

Redakciji „Avaza“ javila se stanarka Nevzeta Memić koja je detaljno opisala situaciju kojoj su izloženi stanari.
Popravljen krov

Prema njenim riječima, problem je nastao zbog prokišnjavanja krova, što je omogućilo pticama i raznim glodarima da se nasele na isti.

- Imali smo veliki problem s krovom gdje su nam ulazili golubovi jer je 90 posto krova bilo oštećeno. Nisam predstavnik ulaza, ali sam stanar zgrade na šestom spratu pa sam tako organizirala preko „privatnih veza“ da dođu iz Općine Novi Grad i da snime situaciju. Ljudi su zaista, kao i načelnik Efendić koji je odobrio sredstva, izašli ususret. Vidjeli su da je kod mene velika vlaga u stanu te da sam imala velike probleme zbog krova, a da ne govorim o miševima, vranama i slično – kazala nam Memić.

Memić nam je rekla kako je krov napokon saniran prije mjesec i po, ali problemi nisu u potpunosti riješeni.

Naime, ostao je najteži dio posla, tj. čišćenje i deratizacija, s obzirom na to da se prljavština s krova raznosi po zgradi.

Neugodan miris

Situacija je toliko ozbiljna da je, prema riječima stanarke Memić, broj prebrojanih mrtvih pacova dosegao 200, a dva radnika su se za vrijeme radova razboljela zbog neugodnog mirisa koji se širi.

- Obraćala sam se inspekciji, nema kome nisam. Nikakav odgovor nisam dobila – kazala nam je.

Ukoliko se u skorije vrijeme ne riješi ništa u vezi s ovim problemom, vrlo je vjerovatno da će doći do ozbiljnih zdravstvenih problema stanara, s obzirom na to da se štakori smatraju prljavim prenositeljima bolesti još od vremena kuge. Neprovođenje deratizacije povećava rizik od pojave bjesnila, hemoragijske groznice s bubrežnim sindromom, poznatije kao mišija groznica, zatim salmoneloze, trihineloze, bruceloze i drugih bolesti koje prenose glodari.

Memić ističe kako za ovaj problem postaje sve teže pronaći rješenje, iako stanari redovno plaćaju održavanje Sarajevostanu.

- Oni su procijenili da je za čišćenje i deratizaciju potrebno 1.550 KM kako bi se šteta sanirala, ali nam ne dozvoljavaju da nađemo nekoga ko će da odradi za jeftinije pare. Zakazala sam sastanak sa stanarima pa ćemo vidjeti kako će se situacija odvijati – naglasila je Memić.
Prijetnja zdravlju

Stanovnici ove zgrade i dalje čekaju na konkretnu akciju koja će riješiti njihove zdravstvene i higijenske probleme koji proizlaze iz dugogodišnjeg zanemarivanja održavanja.

- Poznajem zakon i po članu 37. Zakona o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade KS smo dužni da zaštitimo zdravlje stanovnika. Dva radnika su se razboljela radeći – alarmirala je Memić.


Cosmosol Group vrlo aktivno i kontinuirano radi na analizi, rješenjima, zaštiti i prevenciji za sve sanitarne i DDD prijetnje, a za tretmane koristimo najkvalitetnija i u praksi provjerena ekološka sredstva, na način koji isključuje mogućnost incidenata, bez ometanja poslovanja s dužnom pažnjom prema imovini korisnika usluga, imajući u vidu posebnost svakog pojedinog objekta.

Na sve naše usluge, pogotovo na tretmane protiv pacova, nudimo garanciju, jer nama je klijent na prvom mjestu! Kontaktirajte nas ODMAH.

Cosmosol Group d.o.o.
T: +387 61 377 210
F: +387 33 977 027
E: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
A: Kromolj bb, 71000 Sarajevo, BiH


LOKACIJA

Kromolj bb
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Pogledaj na Google mapi

KONTAKT

Telefon: + 387 33 977 027
Mobitel: + 387 61 377 210

Email: [email protected]

RADNO VRIJEME

ponedjeljak - petak: 08 - 16 sati
subota: 08 - 12 sati
nedjelja: hitne intervencije