CosmosolGroup profesionalni DDD poslovi

Kvalitetna dezinfekcija, dezinsekcija, deratizacija i deviperacija ključni su elementi za očuvanje zdravlja i sigurnosti vašeg okruženja!

Dezinsekcija

Svako sistemsko suzbijanje insekata potrebno je obaviti na najefikasniji mogući način, uz minimalan rizik ili opasnost za čovjeka, životinje i okoliš.

Među insektima koji štetno utiču na ljudsko zdravlje, izuzetno je važno preventivno i sistematično pristupiti suzbijanju onih skupina koje pridonose širenju zaraze budući da su mehanički ili biološki prenosnici uzročnika zaraznih bolesti.

Dok su insekti u prirodi poželjni, u čovjekovom okruženju često stvaranju neugodnosti i probleme.
Dezinsekcija je skup preventivnih i korektivnih postupaka kojima je cilj nadziranje populacije insekata kako oni ne bi postali problem, odnosno da ne smetaju, ugrožavaju zdravlje ili nanose ekonomske štete!

Preventivna dezinsekcija kao obavezna zakonska mjera sanitarne zaštite.

Ona je zapravo i znatno jeftiniji način održavanja objekata, budući da su mjere suzbijanja, uslijed složenosti metoda i potrošnje znatno većih količina sredstava, znatno skuplje.

Odabir metoda aplikacije insekticida kao i vrste insekticida u postupku dezinsekcije obavljamo neposredno, ovisno o procjeni i stanju svakog objekta.

Dezinsekciju obavljamo sljedećim metodama:

  • vlažna kontaktna dezinsekcija tlačnim prskalicama
  • električnim i motornim prskalicama
  • gelovima i feromonskim klopkama
  • generatorima za toplo i hladno zamagljivanje

Opis metoda i sredstvava

U obavljanju usluge vlažne kontaktne dezinsekcije koristimo najsavremenije metode aplikacije, počevši od orošavanja do hladnog i toplog zamagljivanja, zadimljavanja te premazivanja, a sve ovisno o stanju na terenu te vrsti štetnika i stepenu infestacije. Usluge dezinsekcije također vršimo i metodom geliranja, koja se pokazala kao vrlo učinkovita za duži period bez prekida radnog procesa i minimalno ometanje.

Primjenjujemo insekticide najnovije generacije, s naglašenim trenutnim, ali i prolongiranim djelovanjem, čime se postiže maksimalna učinkovitost na duži vremenski period.
U urbanim sredinama, kao vektori i molestanti, najviše problema izazivaju žohari i mravi, koji se zbog povoljnih životnih uvjeta (stalni izvori hrane) pojavljuju i u obliku pravih najezdi. Ukoliko imate problema sa osama i stršljenovima obratite nam se s povjerenjem!

Gore navedeni problemi mogu se uspješno riješiti pravovremenim i redovnim akcijama dezinsekcije.
Dok su mehaničke, a posebno fizikalne metode, u većini slučajeva teško primijenjive, jer iziskuju posebne uslova i opremu, primjena dezinficijensa, uz posjedovanje određenih znanja, najčešće je vrlo jednostavna i daje odlične rezultate.
U skladu sa sanitarnim preporukama, usluge preventivne dezinsekcije obavljaju se dva puta godišnje (najčešće proljeće i jesen), što odgovara periodu najviše biološke pojavnosti spomenutih insekata.

Uz preventivnu dezinsekciju, dodatnim uslugama kurativne dezinsekcije štetni se insekti suzbijaju po potrebi, odnosno u trenutku kad svojom pojavnošću počinju predstavljati problem.

Dezinsekciju izvršavamo primjenom najkvalitetnijih, u praksi provjerenih, ekoloških sredstava, na način koji isključuje mogućnost incidenata, bez ometanja poslovanja s posebnom pažnjom prema imovini korisnika usluga, imajući u vidu posebnost svakog pojedinog objekta.

Na sve naše usluge nudimo garanciju, jer nama je klijent na prvom mjestu!

Cosmosol Group d.o.o.
T: +387 61 377 210
F: +387 33 977 027
E: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
A: Kromolj bb, 71000 Sarajevo, BiH


LOKACIJA

Kromolj bb
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Pogledaj na Google mapi

KONTAKT

Telefon: + 387 33 977 027
Mobitel: + 387 61 377 210

Email: [email protected]

RADNO VRIJEME

ponedjeljak - petak: 08 - 16 sati
subota: 08 - 12 sati
nedjelja: hitne intervencije