CosmosolGroup profesionalni DDD poslovi

specijalizirana kompanija za pružanje usluga iz oblasti sanitarne zaštite!

KS dvije godine bez deratizacije, burna rasprava na Skupštini

Cosmosolgroup sistemska deratizacija

U Kantonu Sarajevo već dvije godine nije provedena sistematska deratizacija, a ovim pitanjem danas se bavi i Skupština KS.

Resorni ministar Enis Hasanović potvrdio je danas da dvije godine nije bilo deratizacije, zbog problema sa tenderom, odnosno žalbi jedne firme te je poručio da će se deratizacija provesti.

Na sjednici Skupštine KS koja je u toku, nalazi se prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o obaveznoj preventivnoj sistematskoj deratizaciji na području Kantona Sarajevo. Opozcija tvrdi da se radi o izmjenama kojima bi se pogodovalo određenim firmama koje, kako navode, nemaju reference.

Bolesti koje prenose glodari

 

Podsjetimo, ovime se otvara put pojavi zaraze i na koncu ozbiljnih zdravstvenih problema za građane. U prvom redu to se odnosi na moguću pojavu bjesnila, hemoragične groznice s bubrežnim sindromom, poznatije kao mišija groznica, zatim salmoneloze, trihineloze, bruceloze itd. Kada se uzmu u obzir pogodno vrijeme, nepostojanje neprijatelja, neprovođenje sistematske deratizacije, to sve dovodi do enormno povećanog broja glodara koji postaje zabrinjavajući.

Sistematska deratizacija je zakonska obaveza i provodi se dva puta godišnje, tačnije na proljeće i na jesen. Troškove deratizacije na javnim površinama i objektima od općeg i zajedničkog interesa finansiraju se iz budžeta KS. Ipak sredstva planirana za prošlu godinu nisu utrošena, niti proljetna deratizacija spominje.

Stručnjaci ističu da je za ovakve poslove nephodno angažovati firme koje imaju stručan kadar, sa osposobljenim ljekarima kao i da se proces vrši jedinstvenom metodologijom rada. To znači da sistematska deratizacija u svim opštinama KS provodi u isto vrijeme, da je predviđena programom, u proljetnoj i jesenoj fazi, da to mora biti odgovorna i stručna organizacija, koja izvršava tretman sa dozvoljenim rotendicidima za deratizaciju koji moraju biti sigurni za ljude i domaće životinje.


Cosmosol Group vrlo aktivno i kontinuirano radi na analizi, rješenjima, zaštiti i prevenciji za sve sanitarne i DDD prijetnje, a za tretmane koristimo najkvalitetnija i u praksi provjerena ekološka sredstva, na način koji isključuje mogućnost incidenata, bez ometanja poslovanja s dužnom pažnjom prema imovini korisnika usluga, imajući u vidu posebnost svakog pojedinog objekta.

Na sve naše usluge, pogotovo na tretmane protiv pacova i generalno deratizacije, nudimo garanciju, jer nama je klijent na prvom mjestu! Kontaktirajte nas ODMAH.

Cosmosol Group d.o.o.
T: +387 61 377 210
F: +387 33 977 027
E: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
A: Kromolj bb, 71000 Sarajevo, BiH


LOKACIJA

Kromolj bb
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Pogledaj na Google mapi

KONTAKT

Telefon: + 387 33 977 027
Mobitel: + 387 61 377 210

Email: [email protected]

RADNO VRIJEME

ponedjeljak - petak: 08 - 16 sati
subota: 08 - 12 sati
nedjelja: hitne intervencije